Data-collectie

De drone vliegt volledig automatisch boven, tussen of onder de gewassen door. Dit is afhankelijk van het teeltsysteem en de beschikbare ruimte. Door het zeer kleine formaat van de drone is 75 centimeter ruimte al voldoende. De drone volgt autonoom het vooraf ingegeven vluchtplan. Camera’s op de drone herkennen de omgeving en dat maakt automatisch en veilig vliegen in tuinbouwkassen mogelijk.


Diverse sensoren of camera's 

De drone is geschikt voor het gebruik van diverse camera’s zoals RGB, multi-spectraal en IR. Corvus werkt samen met veel bedrijven die de drone als drager voor hun eigen camera en toepassing gebruiken. Na de dronevlucht worden de gewasbeelden (foto’s of film) geüpload  en vindt data-processing plaats. De data worden vervolgens bewerkt met de Artificial Intelligence software. De voordelen:

  • De drone vliegt automatisch en kan door iedereen worden bediend.
  • De drone is zeer licht en veroorzaakt weinig turbulentie.
  • De drone is een universele carrier voor verschillende camera’s.

Artificial Intelligence

Artificial Intelligence (AI) is de verzamelnaam voor (software) applicaties die complexe taken kunnen uitvoeren zonder dat het menselijk brein daarbij nodig is. Ook in de tuinbouw maakt deze slimme software sterke opgang. De AI-software herkent de ruwe data van de drone en zet deze herkenning om in bruikbare getallen. Elk gewas ziet er anders uit en de AI-software is gewas specifiek ‘getraind’. 


Gratis data-sets voor AI-developers

In de tuinbouw worden vele honderden verschillende gewassen geteeld. Voor elk gewas zijn tientallen toepassingen denkbaar waarbij Artificial Intelligence helpt om problemen te herkennen of op te lossen. Wij stellen gratis gewas-datasets (ruwe beelddata) ter beschikking en nodigen AI-developers uit hiermee aan de slag te gaan. Succesvolle ideeën en toepassingen ondersteunen we graag. Geef je verzoek om een dataset aan ons door.