100% automatische drone voor tuinbouw gewassen

Meet, leer, verbeter, groei en verdien meer.

* Click here for English


 

Corvus Drones is gespecialiseerd in gewasmonitoring in tuinbouw kassen met een volledig automatisch vliegende drone. De drone is geschikt voor verschillende sensoren of camera’s en is hierdoor universeel voor data-collectie in vele gewassen. Corvus werkt samen met verschillende ontwikkelaars aan toepassingen op het gebied van kieming en gewasgroei. Ons motto is: data-collecteren, analyseren, verbeteren en verdienen.

 

Onze droom

Onze droom is om elke individuele plant te digitaliseren, in elke kas waar dan ook ter wereld. Meer en betere informatie ondersteunt telers om nog duurzamer te produceren.

 


Gewas monitoring

Gewasmonitoring is mogelijk vanaf kiemplantje tot aan de oogst of afleverstadium. Kiempercentage of bijvoorbeeld Leaf Area Index zijn standaard rapportages. De metingen zijn vele malen nauwkeuriger en consistenter dan met menselijk oog mogelijk is. En het bespaart veel tijd. De rapportage per tray, batch en/of kaslokatie is overzichtelijk als tabel of grafiek.


Markten

De toepassingen zijn beschikbaar voor veredeling, opkweek, groente- en sierteeltgewassen.

 

 


Technology

Met één druk op de knop in de flight control app start de drone en volgt volledig automatisch het vluchtplan in de kas. GPS signalen zijn niet nodig. De drone is platform voor verschillende sensoren zoals IR sensoren, RGB- of multispectraal camera’s. De data wordt vervolgens bewerkt met de Artificial Intelligence software. De rapportage komt in de mailbox van de gebruiker.

  • Vliegt 100% automatisch onder, tussen of boven het gewas
  • Laag gewicht en weinig turbulentie
  • Overzichtelijke rapportage
  • Gebruiksvriendelijk

 


Our team

Corvus Drones is gespecialiseerd in “autonoom vliegende drone” en datacollectie in de (glas)tuinbouw. Het bedrijf is opgericht in 2017 en wordt ondersteund door Startlife, de startup ‘accelerator community’. Wageningen UR, Foodvalley en de provincie Gelderland zijn de ‘supporting partners’ van Startlife. Onze droom is om elke individuele plant te digitaliseren, in elke kas, waar dan ook ter wereld. Daarmee helpen we telers nog duurzamer te telen en in te spelen op de eisen van de retail. Dat realiseren we met een pracht team van gedreven developers, engineers en marketeers.

 

What's on your mind?

Laat ons weten wat je gedachten zijn over gewasmonitoring. Je mail is welkom via webform.